ENCYKLOPEDI AV BARRTRÄD

En omfattande guide till sorter och arter

FÖRHANDSVISA

Royal Horticultural Society encyklopedi av barrträd: en omfattande Guide till sorter och arter av Aris G. Auders och Derek s. Spicer


2 volymer
ISBN 9781907057151


The Royal Horticultural Society encyklopedi är en välbehövlig uppslagsbok på conifer sorter och arter, både härdig och tropiska. De två volymerna av denna omfattande och överdådigt illustrerad 1 500-sidiga arbete har cirka 8000 sorter, över 5 000 fotografier och alla världens 615 conifer arter, plus deras underarter och sorter.


Det har varit en explosion av nya sorter under de senaste åren och detta komplett referensbok innehåller minst ett kort omnämnande av alla erkända sorter och arter, inklusive synonymer, beskrivningar och storlek efter 10 år där. För sorter det även finder eller upphovsmannen, datum och ursprungslandet.


Arter beskrivningarna följa senaste botaniska klassificering (Farjon, 2010) och sorten informationen har sammanställts med RHS internationella Conifer registret och checklista, inklusive ännu opublicerade data. Det finns ett unikt tillägg listar alla principen conifer samlare, plantskolor, arboreta och personer som är ansvariga för att införa nya sorter under de senaste tre århundradena.


Encyclopedia fortsätter den fina traditionen av barrträd cultivar referensverk Startat av Murray Hornibrook 1923 och läggas till varje 20–30 år av efterföljande conifer specialister.


Hög kvalitet foto visar det allmänna utseendet av växterna, och i många fall Detaljer särdrag. Många har fotograferats på sommaren och vintern att Visa färg och textur ändringar genom årstiderna.


Boken är utformad för att tillgodose behoven hos såväl proffs som amatör trädgårdsmästare. Det fortsätter med Royal Horticultural Societys engagemang att göra bäst trädgårdsarbete informationen lätt tillgänglig för alla.


Om författarna
Aris G. Auders, en conifer samlare och fotograf från Lettland och Derek P. Spicer, ordföranden för den brittiska Conifer Society, har arbetat med denna bok i 7 år. Båda har omfattande kunskap av barrträd i odling i Storbritannien, Europa och världen. De har rest världen för att studera och fotografera barrträd i privata samlingar, botaniska trädgårdar och örtträdgårdar. Författarna har tagit hjälp av Lawrie Springate, RHS internationella Conifer Cultivar Registrar (2004–2009) och Victoria Matthews, RHS internationella Registrar.