ENCYCLOPEDIE VAN CONIFEREN

A Comprehensive Guide to Cultivars en soorten

Preview boek

Royal Horticultural Society Encyclopedia van coniferen: A Comprehensive Guide to Cultivars en soorten door Aris G. Auders en Derek P. Spicer


2 volumes
ISBN 9781907057151


De Royal Horticultural Society encyclopedie is een broodnodige naslagwerk op conifer cultivars en soorten, zowel tropische als hardy. De twee volumes van dit uitgebreide en rijkelijk geïllustreerde 1.500-pagina werk voorzien van ongeveer 8.000 cultivars, meer dan 5.000 foto`s en alle van`s werelds 615 conifer soorten, plus hun ondersoorten en variëteiten.


Er is een explosie van nieuwe cultivars geweest in de afgelopen jaren en deze complete referentie boek omvat ten minste een korte vermelding van alle erkende rassen en soorten, met inbegrip van synoniemen, beschrijvingen en grootte na 10 jaar voor zover bekend. Voor de cultivars omvatten het ook finder of opdrachtgever, datum en het land van oorsprong.


De soorten-beschrijvingen volgen de meest recente botanische classificatie (Farjon, 2010) en cultivar informatie is samengesteld met verwijzing naar de RHS internationaal Conifer Register en Controlelijst, met inbegrip van nog niet-gepubliceerde gegevens. Er is een unieke aanhangsel aanbieding alle de beginsel conifer verzamelaars, kwekerijen, arboreta en personen die verantwoordelijk zijn voor de invoering van nieuwe cultivars over de laatste drie eeuwen.


De encyclopedie blijft de fijne traditie van conifer cultivar naslagwerken gestart door Murray Hornibrook in 1923 en toegevoegd aan elk jaar afwijken door latere conifer specialisten.


De hoge kwaliteit fotografie toont het algemene uiterlijk van de planten, en in veel gevallen details speciale functies. Velen werden gefotografeerd in zomer en winter van te tonen van kleur en textuur veranderingen door de seizoenen.


Het boek is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel professionals als amateur tuinders. Het blijft de Royal Horticultural Society toezegging om de beste tuinieren informatie gemakkelijk beschikbaar zijn voor alle.


Over de auteurs
Aris G. Auders, een conifer verzamelaar en fotograaf uit Letland, en Derek P. Spicer, voorzitter van de British Conifer Society, hebben gewerkt aan dit boek voor 7 jaar. Beide hebben een uitgebreide kennis van coniferen in teelt in het Verenigd Koninkrijk, Europa en de wereld. Zij hebben reisde de hele wereld om te studeren en te fotograferen coniferen in een privéverzamelingen, botanische tuinen en arboreta. De auteurs hebben zijn bijgestaan door Lawrie Springate, RHS International Conifer Cultivar Registrar (2004-2009) en Victoria Matthews, RHS International Registrar.