ENCYCLOPEDIA AV BARTRE

En omfattende Guide til kultivarer og arter

Boken forhåndsvisning

Royal Horticultural Society Encyclopedia av bartre: en omfattende Guide til kultivarer og arter av Aris G. Auders og Derek P. Spicer


2 volumer
ISBN 9781907057151


The Royal Horticultural Society leksikon er en hardt tiltrengt oppslagsverk bartre kultivarer og arter, både hardføre og tropiske. De to bindene av denne omfattende og rikt illustrert 1500 sider har om lag 8.000 kultivarer, over 5000 fotografier og alle verdens 615 bartre arter, pluss underarter og varianter.


Det har vært en eksplosjon av nye kultivarer de siste årene og dette fullstendig oppslagsbok inkluderer minst en kort omtale av alle anerkjente kultivarer og arter, inkludert synonymer, beskrivelser og størrelse etter 10 år hvor kjent. For kultivarene det også inkludere finder eller avsenderen, dato og opprinnelsesland.


Beskrivelser av arter følger siste botaniske klassifisering (Farjon, 2010) og sorten informasjon er utarbeidet med RHS International bartre Register og Sjekkliste, inkludert hittil upubliserte data. Det er et unikt vedlegg alle prinsippet bartre samlere, barnehager, arboreta og ansvarlige for å introdusere nye kultivarer over de siste tre århundrene.


Leksikonet fortsetter fine tradisjonen av bartre sorten oppslagsverk startet av Murray Hornibrook i 1923 og lagt til hver 20-30 år av påfølgende bartre spesialister.


Høykvalitets fotografi viser det generelle utseendet av planter, og i mange tilfeller detaljer spesielle funksjoner. Mange ble fotografert sommer og vinter vise farge og tekstur gjennom årstidene.


Boken er utformet for å møte behovene til profesjonelle samt amatør gartnere. Det fortsetter Royal Horticultural Societys forpliktelse til å gjøre den beste hagearbeid informasjonen lett tilgjengelig for alle.


Om forfattere
Aris G. Auders, en conifer samler og fotograf fra Latvia, og Derek P. Spicer, leder av den britiske bartre Society, har jobbet med denne boken for 7 år. Begge har omfattende kunnskap om bartrær i dyrking i Storbritannia, Europa og verden. De har reist verden rundt for å studere og fotografere bartrær i private samlinger, botaniske hager og arboreta. Forfatterne har blitt hjulpet av Lawrie Springate, RHS International bartre Cultivar Registrar (2004–2009) og Victoria Matthews, RHS International Registrar.