ENCYCLOPEDIA AV BARTRE

En omfattende Guide til kultivarer og arter

Forord

Forord til RHS oppslagsverk for bartre av Roy Lancaster

En av de mest minneverdige dager i min hagebruk karriere fant sted i RHS Horticultural haller i Vincent Square, London, i oktober 1970. Anledningen var den tredje internasjonale bartre konferansen. Som kurator for Hillier Arboretet var jeg en av de valgt å hjelpe av en stor og imponerende visning av bartre arter, varianter og Sorter, bestående av planter i beholdere og kutte materiale, mye av det i kjegle. Bidrag hadde blitt gjort av noen av de mest prestisjefylte samlingene, inkludert barnehager i Storbritannia og Irland. Hillier barnehager alene gitt mer enn 1000 forskjellige og jeg kan tydelig huske buzz og travelhet i hallen som mange utstillinger var samlet og merket.

Hilliers hadde lenge vært en rik kommersielle kilde til bartre for hager og parker. I løpet av 1960 og 1970 hadde populariteten til dverg og sakte voksende bartre nådde en topp skyldes delvis til deres økende bruk som skadedyr heathers og andre dverg busker. Dette sammenfalt med en økning i antall mindre hager tilgjengelig.

Var berusende dager for bartre entusiaster og Hillier Arboretet hadde da etablert en stor samling. Det tiltrukket seg noen av de mest kjente europeiske og amerikanske myndighetene om emnet. Gjennom årene var jeg privilegert for å møte mange av disse entusiaster samt de mange britiske ekspertene som Alan Mitchell, Bill Archer, Reginald Corley og Humphrey Welch. Sist var eier av Pygmy Pinetum som i 1966 utgitt sin første bok Dverg bartre. Ja, jeg husker å ta ham rundt Hillier Arboretet samlingene da han var forsker boken, en signert kopi som er i biblioteket. Ved siden det er en kopi av den klassiske dverg og langsom vokser bartrær av Murray Hornibrook, utgitt i 1923.

Sistnevnte ble gitt til meg av Douglas Bunce, engangs leder av berømte Red Lodge barnehagen, på Chilworth, Southampton, hvor mange gode dverg bartre som hvit lawsoniana 'Aurea Densa', C. lawsoniana 'Minima Aurea', C. obtusa 'Caespitosa' og bartrær plicata "Stoneham Gold" ble reist. Hillier Arboretet samlingen inneholdt mange bartre kultivarer av Hilliers egen heve eller navngiving, inkludert hvit lawsoniana 'Hillieri', Cephalotaxus fortunei 'Nedbrutt sprederen', furu 'Edwin Hillier' og Taxodium distichum "Hursley Park". Pinus parviflora 'Adcocks dverg' Tsuga heterophylla 'Lauresens kolonne' ble oppdaget av Hillier staff og vi må ikke glemme Harold (senere Sir Harold) Hillier, selv en respektert autoritet på woody planter inkludert bartre. Faktisk, Harold hadde skrevet i 1964 sin egen bok, Dverg bartre, med en ekstra kapitlet om overføring av Edward Kemp, kurator ved Royal Botanic Garden Edinburgh.

Av bekymringene gartnere og nurserymen på den tiden var et raskt økende antall nylig navngitt bartre Sorter, spesielt dverg og sakte voksende skjemaer. Bekymring var at det ville være store vanskeligheter med å fortelle dem fra hverandre, spesielt hvis etiketter eller poster gikk tapt. Som så ofte er tilfelle i disse forholdene, kunnskap tendens til å være konsentrert i hodet av en avtagende antall spesialister med praktisk erfaring og gode minner. Et økende antall bøker, noen godt illustrert, utformet for å hjelpe gartnere, spesielt nybegynnere, velge bartre mest egnet for sine hager har bidratt til å avlaste situasjonen gjennom årene. Tekniske håndbøker gi detaljer, har beskrivelser og bakgrunnsinformasjon interessepunkter til alvorligere samlere også fortsatt vises. Men likevel, identifisering av bartre kultivarer og deres riktige nomenklatur kan være et minefelt for uinnvidde, og noen ganger også eksperter er usikre.

Av

i the 1990, skiftende moter i hagearbeid og den offentlige oppfatningen av bartre som sløv og mindre spennende enn blomstrende planter absolutt forårsaket en nedgang i deres popularitet, i Storbritannia. Den negative media publisiteten gitt til bartre, utløst av planting av store bartre som Leyland cypress i upassende situasjoner, hjalp også ikke situasjonen. Heldigvis, det er tegn som bartrær er endelig gjør et comeback. En ny generasjon av gartnere er oppdager sin rekke løvverk effekt, tekstur og farge samt utallige former og muligheter. Hvem har beundret den adelen eller elastisitet av bartrær i naturen, eller deres alle året egenskaper når vokst alene eller i samarbeid med andre i sitt slag vil kanskje komme å forstå og utnytte sitt potensial som ornamentals i egne hager. De av oss som aldri stoppet nyter og fremme dem vil fryde seg i deres fremvekst i offentlig samvittighet.

Hvordan rettidig så er utgivelsen av denne imponerende konto. Forfatterne er engasjerte og kunnskapsrike bartre entusiaster som har blitt støttet av en rekke internasjonale kompetanse og erfaring. Dekningen av bartrær, både arter og kultivarer, hardy og tropiske, er virkelig global. Dekker alle 615 arter pluss 8000 kultivarer demonstrerer ambisiøs og herculean oppgaven publisering teamet satt seg når tidlig diskusjoner slått til handling. Det er stor kreditt til alle berørte at dette arbeidet i to bind er endelig avduket. Det hevdes å være den mest omfattende kontoen i sitt slag, som jeg ikke tviler.

Apart fra sin omfattende beskrivende tekst det er illustrert av en mengde bilder, mer enn 5000, som har blitt tatt spesielt for denne encyclopedia. Som en conifer entusiast over 50 år står og en beundrer av dem i hager og naturen, jeg velkommen denne kontoen med åpne armer og hast arrangert plass, nær for hånden, på bokhyllen min favoritt.

Sine forfattere og deres hjelpere har levert en virkelig imponerende konto av en stor gruppe av woody planter som i en form eller en annen fortjener å dyrkes i hager eller hvor liv og håp for fremtiden er vernet.Roy Lancaster

OBE VMH, forfatter, kringkasteren og medlem av RHS Woody plante


Hampshire, UK