ENCYCLOPEDIA OF HAVUPUUT

Kattava opas lajikkeita ja lajeja

Esipuhe

Esipuheessa RHS Encyclopedia havupuut Roy Lancaster

Yksi mieleenpainuva päivä puutarhakasvien urani tapahtui RHS puutarhaviljelyssä saleissa Vincent Square, Lontoo, lokakuussa 1970. Tilaisuus oli kolmannessa konferenssissa havupuu. Kuraattori Hillier Arboretum olin yksi niistä päättäneet auttaa suuri ja vaikuttava näyttö conifer lajeista, lajikkeista ja lajikkeet, koostuu kasvien säiliöissä lavastus ja leikata materiaali, suuri osa sen kartio. Osuus oli tehty joidenkin arvostetuimmista kokoelmat, mukaan luettuina taimitarhat Britanniassa ja Irlannissa. Hillier taimitarhat yksin yli 1000 erilaista ja olen selkeästi muistaa buzz ja jol Hallissa monia näyttelyitä koottu ja merkitty.

Hillier oli pitkään kaupallinen runsaasti havupuut puutarhoja ja puistoja. 1960-Ja 1970-luvun suosio kääpiö ja hidaskasvuisia havupuut oli suurimmillaan johtuu osittain yhä alueellaan kuin companion kasvit kanervia ja muiden. Samaan aikaan lisääntyvät pienempiin puutarhoihin käytettävissä.

Ne olivat huumaava päivää conifer harrastajat ja Hillier Arboretum oli tuolloin perustettu suuri kokoelma. Se herätti joitakin tunnetuimpia Euroopan ja Amerikan tahoille aiheesta. Vuoden aikana minulla oli etuoikeus tavata monet näistä harrastajat sekä monet Britannian asiantuntijat kuten Alan Mitchell, Bill Archer, Reginald Corley ja Humphrey Welch. Viimeksi oli Pygmy Pinetum omistaja, joka vuonna 1966 julkaisi ensimmäisen kirjansa Kääpiö havupuut. Itse asiassa muistan, kun hänelle kierros Hillier Arboretum kokoelmat kun hän oli tutkia kirja allekirjoitettu jäljennös, jossa on kirjasto. Sen vieressä on klassinen kääpiö ja hitaasti kasvava havupuut Murray Hornibrook, julkaistu 1923.

Tämä oli antanut minulle Douglas Bunce, kerta-johtaja kuuluisa Red Lodge lastentarha on Chilworth, Southampton, jossa esitettiin monia erinomaisia kääpiö havupuut kuten Chamaecyparis lawsoniana Aurea Densa, C. lawsoniana minimit Aurea, C. obtusa "Caespitosa" ja Thuja plicata Stoneham Gold. Hillier Arboretum kokoelma sisälsi monia conifer lajikkeiden Hillier on oma nosto tai nimeäminen myös Chamaecyparis lawsoniana 'Hillieri' Cephalotaxus fortunei nujerrettu levitin, Pinus sylvestris Edwin Hillier ja Suosypressit distichum Hursley Park. Pinus parviflora Adcock's kääpiö ja Tsuga heterophylla 'Lauresen's sarake' havaittiin Hillier henkilöstön, ja emme saa unohtaa Harold (myöhemmin Sir Harold) Hillier, itse noudatetaan viranomaisen puuvartiset kasvit kuten havupuut. Itse asiassa Harold oli kirjoittanut 1964 oman kirjan, Kääpiö havupuut, uuden luvun lisääminen Edward Kemp, kuraattori Royal Botanic Garden Edinburgh.

Yksi huolta keskuudessa puutarhurit ja taimitarhoille tuolloin oli uudelleen nimetty conifer lajikkeet, erityisesti kääpiö ja hidaskasvuisia lomakkeet nopeasti kasvava numerot. Huoli oli, että olisi hyvin vaikeaa kertoa heille erikseen, varsinkin jos tarroja tai tietueita menetettiin. Kuten niin usein näissä olosuhteissa, knowledge taipumus sijoittua käytännön kokemusta ja hyviä muistoja asiantuntijoiden määrän vähentymisestä mielissä. Kasvava määrä kirjoja, joista kuvaa hyvin suunniteltu auttamaan puutarhurit, varsinkin aloittelijoille, valitse sopivin pihoineen havupuut ovat auttaneet lievittää tilannetta vuosien. Tekniikan käsikirjoja yksityiskohtaiset tiedot, kuvaukset ja taustatietoa kiinnostaa enemmän vakavasti kerääjät ovat myös edelleen näkyvät. Mutta silti conifer lajikkeet ja niiden oikea nimikkeistön tunnistaminen voidaan miinakentän maallikoita, ja joskus jopa asiantuntijat ovat epävarmoja.

Vuonna 1990 muodinmuutosten puutarhanhoito ja havupuut jäyhä ja yhtä jännittävä kuin kukkivat kasvit yleisön käsitystä aiheutti lasku niiden suosio Britanniassa varmasti. Negatiivinen tiedotusvälineissä saama julkisuus havupuut, laukaisee suuri havupuut kuten Leyland sypressi sopimatonta tilanteissa istutus ei auta tilannetta. Onneksi on olemassa merkkejä siitä, että havupuut ovat lopultakin tekemässä paluuta. Uuden sukupolven puutarhurit on paljastunut niiden valikoima lehtien vaikutus, rakenne ja väri sekä niiden lukemattomia muotoja ja mahdollisuuksia. Jokainen, joka on ihaillut aatelisto tai sietokykyä havupuiden, tai niiden ympäri vuoden ominaisuuksia kun kasvanut yksin tai yhdessä toisten kanssa laatuaan, tulee ehkä ymmärtää ja hyödyntää potentiaaliaan koristekasveina omassa puutarhassa. Ne, jotka ei koskaan lakannut nauttia ja edistämään niitä iloitsevat niiden yleisen omantunnon heikommaksi.

Nopeasti sitten on julkaistu tämän vaikuttava huomioon. Kirjoittajat ovat sitoutunutta ja pätevää conifer harrastajille, jotka ovat tukeneet runsaasti kansainvälistä osaamista ja kokemusta. Havupuut, lajit ja lajikkeet, hardy ja tropical, soveltamisala on todella globaali. Kattaa kaikki 615 lajit plus 8000 lajikkeet osoittaa kunnianhimoinen ja jättimäinen tehtävä publishing joukkue asettivat kun alustavissa keskusteluissa on käytössä toimia. On kunniaksi kaikille läsnä työ kahdessa osassa on vihdoin paljastettiin. Se on lunastaa jotta olla laatuaan, joka epäilemättä kattavin huomioon.

Lisäksi sen laaja kuvausteksti havainnollistaa runsaasti valokuvia, yli 5000, jotka on toteutettu erityisesti tässä ensyklopedia. Kuten conifer harrastaja yli 50 vuotta pysyvän ja ihailija puutarhojen ja luonnossa, Tervetuloa tämän tilin avosylin ja hätäisesti järjestetty tilaa, sulje taas suosikki kirjahyllystä.

Sen tekijöistä ja heidän avustajansa ovat antaneet todella monumentaalinen huomioon pääryhmä puumaisten kasvien, sen muodossa tai toisessa ansaitse viljellä puutarhassa koosta riippumatta missä elämän ja toivoa tulevaisuudesta vaalitaan.Roy Lancaster

OBE VMH, kirjailija, lähetystoiminnan ja RHS Woody kasvi jäsen


Hampshire, Yhdistynyt kuningaskunta