ENCYKLOPEDI AV BARRTRÄD

En omfattande guide till sorter och arter

Vanliga frågor och svar

Nedan är några av de vanligaste frågorna om den Royal Horticultural Society encyklopedi av barrträd. Läs informationen innan du kontaktar oss med en fråga, kan det besvaras här.

Vad är encyklopedi av barrträd?

Det är en omfattande guide till sorter och arter av barrträd. Encyklopedi av barrträd är en välbehövlig uppslagsbok på conifer sorter och arter, både härdig och tropiska. Boken är avsedd att tillgodose behov av såväl professionella som amatörer trädgårdsmästare. Det fortsätter med Royal Horticultural Societys engagemang att göra bäst trädgårdsarbete informationen lätt tillgänglig för alla. Författarna har rest världen för att studera och fotografera barrträd i privata samlingar, botaniska trädgårdar och arboreta och den publiceras i två volymer.

Vem skrev encyklopedi av barrträd?

Encyclopedia av barrträd skrevs av Aris G. Auders, en conifer samlare och fotograf från Lettland, och Derek P. Spicer, ordförande för British Conifer Society. Författarna har tagit hjälp av Lawrie Springate, RHS internationella Conifer Cultivar Registrar (2004–2009) och Victoria Matthews, RHS internationella Registrar.
Dr Aris G. Auders är barrträd samlare, fotograf, författare och trädgårdsdesigner. Han har en av de största samlingarna av barrträd sorter i Europa. Hans andra intressen inkluderar ovanliga träd och buskar med färgad eller brokiga blad, Magnolia och Acer, kombinerat med en omfattande samling av japanska koi karp. Han bor i Riga, Lettland.
Derek P. Spicer har en MSc i anläggningen taxonomi och är en av grundarna och ordförande i British Conifer Society. Han är också medlem i utskottet RHS Plant för Woody och RHS rådgivande underutskottet Conifer registrering. Han har varit insamling och förökningsmaterial conifer arter och sorter på sin grossist conifer plantskola sedan slutet av 1960 och liv i Leicestershire, England, Storbritannien.

Vilken information som i encyklopedien av barrträd?

Två volymerna av encyklopedi av barrträd ger information omkring 8.000 sorter med över 5 000 fotografier och alla världens 615 conifer arter, plus deras underarter och sorter.Arter beskrivningarna följa senaste botaniska klassificering (Farjon, 2010) och sorten informationen har sammanställts med RHS internationella Conifer registret och checklista, inklusive ännu opublicerade data. Det finns ett unikt tillägg listar alla principen conifer samlare, plantskolor, arboreta och personer som är ansvariga för att införa nya sorter under de senaste tre århundradena.

Hur informationen samlades in?

Aris G. Auders, en conifer samlare och fotograf från Lettland och Derek P. Spicer, ordföranden för den brittiska Conifer Society, har arbetat med denna bok i 7 år. De har rest världen för att studera och fotografera barrträd i privata samlingar, botaniska trädgårdar och örtträdgårdar.

Hur lång tid tog det för att skriva?

Författarna har arbetat på denna avdelning i sju år och informationen har uppdaterats under förra året.

Varför gjordes det?

Encyclopedia fortsätter den fina traditionen av barrträd cultivar referensverk Startat av Murray Hornibrook 1923 och läggas till varje 20–30 år av efterföljande conifer specialister. Boken är avsedd att tillgodose behov av såväl professionella som amatörer trädgårdsmästare. Det fortsätter med Royal Horticultural Societys engagemang att göra bäst trädgårdsarbete informationen lätt tillgänglig för alla.

Hur många barrträd listas i encyklopedien av barrträd?

Det listas alla världens 615 conifer arter, plus deras underarter och sorter. Alla sorter registrerade med RHS, mer än 8000, ingår i listan beskrivande. De två volymerna av detta 1.500 sidan arbete inkluderar över 5.000 högkvalitativa fotografier.

Hur många sidor är det encyklopedi av barrträd?

i båda volymer finns ca 1500 sidor.

Hur många arter av barrträd i encyklopedien av barrträd fortfarande existerar?

Det finns fortfarande

alla 615 conifer arter som anges i encyklopedien av barrträd. Det har varit en explosion av nya sorter under de senaste åren och detta komplett referensbok omfattar minst ett kort omnämnande av alla erkända sorter och arter, inklusive synonymer, beskrivningar och storlek efter 10 år, om känd, liksom ännu opublicerade data.

Som är utgivare av encyklopedi av barrträd?

Utgivaren är Royal Horticultural Society, Wisley, Surrey, England i samarbete med Kingsblue Publishing Limited.